hétvégi beavatkozások

2019.12.16. 13:03

Rövid, de eseménydús hétvége várt a tűzoltókra

Változatosan alakult a rövid hétvége beavatkozások szempontjából a Somogy megyei tűzoltók számára. Közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél, faeltávolításoknál, állatmentésnél, és néhány kisebb tűzesetnél egyaránt szükség volt a tűzoltók munkájára.

Sonline

Forrás: Marcali HTP

A hétvégén tizenegy alkalommal riasztották az egységeket, és ebből mindössze egy bizonyult téves jelzésnek.

Szombaton kora reggel az M7-es autópályán Siófok-Sóstó közelében, a Budapest felé tartó oldalon egy személyautó és egy nyergesvontató ütközött. A gépjárművek nem képeztek közlekedési akadályt, két sávon folyamatos maradt a forgalom. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a személygépkocsit és elvégezték a műszaki mentést a helyszínen.

Kaposszerdahelyen a Petőfi Sándor utcában az esőzésektől fellazult talaj miatt megdőlt egy 15 méter magas diófa szombaton délelőtt. Veszélyeztette a közúti forgalmat és a villanyvezetékeket is. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók magasból mentő gépjárműről motoros láncfűrésszel eltávolították a fát. A munkálatok ideje alatt teljes útzár volt az utca érintett szakaszán.

Csömenden az Árpád utcai temető tíz méter mély kiszáradt kútjából három kismacska kért nyávogva segítséget szombaton délután. A helyszínre érkező marcali hivatásos tűzoltók mentőheveder és mentőkötél segítségével ereszkedtek le a mélybe és épségben hozták felszínre a macskakölyköket. A kis jószágok szinte azonnal gondos gazdára találtak a bejelentő személyében.

Vasárnap délelőtt Lengyeltótiban, a Zsigmondi utcában egy vegyestüzelésű kazán kéményében begyulladt a lerakódott kátrány és korom. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal eltávolították az izzó részeket és kitisztították a kéményt.

Lesodródott az úttestről és az út menti fák közé csapódott egy személyautó vasárnap kora délután a Fonyód és Lengyeltóti közötti úton, Fonyód külterületén. A balesethez a balatonboglári önkormányzati és a fonyódi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek áramtalanították a járművet és elvégezték a műszaki mentést. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, ő a tűzoltók segítségével tudta elhagyni járművét.

Szintén vasárnap délután Kaposváron, a Cseri út és a Gárdonyi Géza utca kereszteződésében letört egy fa öt méter hosszú ága. A faág a mellette lévő épület tetejére esett és beszakította annak palafedésű tetőszerkezetét, valamint veszélyeztette a gyalogos forgalmat is. A kaposvári hivatásos tűzoltók magasból mentő és motoros láncfűrész segítségével eltávolították az ágat, majd teljesen kivágták a közlekedőkre veszélyt jelentő elkorhadt belsejű fát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában