Megyehét

2020.01.10. 20:00

Kincsekről szól az idén a megyehét

Kincsekről szól a somogyi megyehét – ezzel a mottóval rendeztek kerekasztal-beszélgetést az idei megyenap kitüntetettjeinek részvételével. Kiváló emberek és értékek vannak a megyében, és érdemes közelebbről megismerni őket, így köszöntötte a jelenlévőket Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.

K.G.

– Bár korábban már voltak állami elismeréseim, most itthon és a barátaimtól kaptam ezt a kitüntetést, ezért kedvesebb a szívemnek – mondta Gombos Sándor, a Magyar Agrárgazdasági Kamara volt megyei elnöke, aki hozzátette: jó lelkiismerettel igyekezett szolgálni a megyét. Ezentúl az egyetemi munkásságát és az egyházi szolgálatot erősítené.

Családi kincseket idézett fel Czeferner Józsefné, Nagybajom volt polgármestere, aki elmondta: hatan voltak testvérek, és édesanyja a képességeiknek megfelelően bízott rájuk feladatokat, de mindig elvárta az eredményt.

Országosan egyedülálló módon Marcali büszkélkedhet azzal, hogy mind a négy településrészéről monográfiát készítettek Horváthné Rádics Márta helytörténész munkásságának köszönhetően, aki 20 év alatt 12 monográfiát tett le az asztalra. Arról beszélt, hogy a munkabírását a rendnek és a fegyelmezettségnek tulajdonítja.

Pedagógus példaképekről is szó esett a vármegyeházán. – A változó világban túl sok inger éri a mai gyerekeket – mondta Hajas Béla, a marcali zeneiskola igazgatója. – Ezért sokan nem kitartással akarják elérni a céljukat. Már olyan is megesett, hogy valaki digitális applikációval akart zongorázni tanulni. Nem szabad hát teljesen a gyerekre bízni a saját sorsát, mindig a szülőnek kell irányítani – hívta fel a figyelmet Hajas Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában