tőzsde

2020.02.28. 09:11

Álbróker csalt el több száz millió forintot

A Kaposvári Járási Ügyészség csalás és jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt emelt vádat egy kaposvári férfi ellen, aki ismerősei több száz millió forintját fektette be a tőzsdén, illetve saját céljaira fordította.

K.G.

Forrás: illusztráció

Az 52 éves vádlott 2009 és 2014 között két brókercégnek is ügyfele volt, így saját maga részére online kereskedhetett, de pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésére engedélye nem volt. A férfi azonban több ismerősével elhitette, hogy brókerként nagy haszonnal tudja befektetni pénzüket. Összesen 10 befektetőtől 2 millió forinttól 110 millió forintig terjedő összegeket vett át, amelyekkel jogosulatlanul tőzsdei ügyleteket végzett, azonban a befektetők sem remélt nyereséget, sem a pénzük nagy részét nem kapták vissza.

A férfi sikertelen tőzsdei ügyletei és tartozásai miatt kilátástalan pénzügyi helyzetbe jutott, ezért ismerőseitől, barátaitól jelentős összegeket – volt, aki 66 millió forintot – kért kölcsönt azzal, hogy jövedelmező vállalkozásokat indít és tőkére van szüksége. A valós jövedelmi viszonyait titkolva meggyőzte a sértetteket, hogy a kölcsönt maradéktalanul visszafizeti nekik, holott erre reális lehetősége nem volt. A tévedésbe ejtett sértettek csak a kölcsöneik töredékét kapták csak meg, mivel a férfi a kicsalt összegeket nem a megállapodások szerint használta fel.

A Kaposvári Járásbíróság a vádlottat nem jogerősen 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész a vádlott terhére 188 millió forintos vagyonelkobzás elrendeléséért jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában