átláttak a szitán

2020.04.03. 09:22

Valótlanul vádolta főnökét testi sértéssel, vádat emeltek a hamis vádlóval szemben

A Kaposvári Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy 60 éves férfival szemben, aki annak ellenére vádolta hamisan volt munkaadóját, hogy korábban ugyanilyen bűncselekmény miatt már elítélték.

K.G.

A vádlott 2019 novemberében Siófokon munkára jelentkezett volt főnökénél, aki nem volt hajlandó ismételten alkalmazni a férfit, mivel italozó életmódja miatt korábban is problémák voltak vele. A munkaadó ezen a döntésén annak ellenére sem változtatott, hogy a vádlott feljelentéssel kezdte fenyegetni.

Miután az álláskereső eredménytelenül próbálta meg visszaszerezni a munkáját, berúgott, majd ittasan, bosszúból bejelentést tett a 112-es segélyhívószámon, hogy volt főnöke olyan súlyosan bántalmazta, hogy nem lát az egyik szemére. Az elsődleges, helyszíni rendőri intézkedés alatt azonban egyértelműen bebizonyosodott, hogy a bejelentés valótlan volt.

A vádlott nem először tett valótlan bejelentést, mivel korábban azzal vádolt meg hamisan egy a lakóhelyén élő másik férfit, hogy súlyosan bántalmazta, emiatt a Tamási Járásbíróság 2018-ban próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését később beismerő vádlott ellen elzárás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság annak időtartamát 45 napban határozza meg, ha az előkészítő ülésen is fenntartja a beismerő vallomását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában