videó

2020.05.04. 13:24

Vádemelés: hazavitte a széfet munkahelyéről egy kaposvári férfi

Vádat emelt az ügyészség egy 34 éves, büntetett előéletű férfi ellen, aki a munkaadójától ellopott egy széfet.

K.G.

2019 novemberében hegesztőként dolgozott egy kaposvári ipartelepen, de anyagi problémai támadtak. Fizetési előleget kért, amit az irodában kapott meg, és ekkor látta, hogy a pénzt egy szekrénybe épített páncélkazettából vették ki.

A vádlott elhatározta, hogy a széfben lévő többi készpénzt is megszerzi, ezért pár nap múlva a munkaidő vége felé az egyik udvari kamerát elfordította, majd az esti órákban visszalopódzott a munkahelyére. Az iroda ablakát betörte, majd a csavarral rögzített, zárt széfet kirántotta helyéről és hazavitte. Otthon egy ácskalapáccsal kifeszítette, egymillió forintot talált benne. A páncélkazettát és a feszítéshez használt eszközöket az otthonához közeli Kapos folyóba dobta, ezeket később a nyomozók megtalálták. Azonban a készpénzt időközben elköltötte a tolvaj. Az ügyészség a visszaeső vádlottal szemben 3 év börtönbüntetés és 4 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, amennyiben a bíróság előkészítő ülésén beismerő vallomást tesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában