visszaélés

2020.07.22. 09:07

Ismerőse fényképével ismerkedett egy társkeresőn a zaklató férfi

A Kaposvári Járási Ügyészség hamis vád, személyes adattal visszaélés és zaklatás miatt emelt vádat egy 26 éves pécsi férfi ellen, aki ismerőse fényképével akart párt találni, majd a lopott alteregóval bűncselekményt is elkövetett.

K.G.

Egy internetes társkereső oldalon a volt osztálytársa fényképét felhasználva létrehozott egy profilt, melyen keresztül ismerkedni kezdett egy kaposvári lánnyal. Eleinte minden jól alakult, azonban a vádlott egyre több illetlen kérést intézett a sértetthez, aki erre megszakította vele a kapcsolatot.

A férfi ebbe nem nyugodott bele, gyakran felhívta, később meg is fenyegette. A sértettben félelem alakult ki emiatt, ezért a rendőrséghez fordult, azonban akaratán kívül nem a valódi elkövetőt, hanem az engedély nélkül használt fényképen szereplő másik fiatalembert jelentette fel, akit az eljárásban gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozás azonban fényt derített a valódi elkövető kilétére, így a másik fiatalemberrel szemben az eljárást megszüntették. Az ügyészség a vádlott ellen próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában