a baromfik réme

2020.08.06. 08:57

Tíz év után szabadult, hogy aztán libalopásért ismét elítéljék

Kisebb értékre, de üzletszerűen elkövetett lopás miatt állította bíróság elé a Kaposvári Járási Ügyészség azt többszörösen büntetett előéletű férfit, aki egy újabb büntetőügyében fűnyírót és baromfit lopott.

K.G.

Fotó: Illusztráció!

A hosszú bűnlajstrommal rendelkező férfi 2018 novemberében szabadult 9 év 11 hónap fegyházbüntetéséből, amelyet vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt róttak ki rá.

Az 59 éves vádlott 2020 júniusában az otthonához közeli faluba ment és ott az egyik körbekerített ház nyitott melléképületéből lovasított meg egy 80 ezer forint értékű fűnyírót, amit később a nyomozó hatóság lefoglalt tőle. A férfi júliusban szintén a szomszéd faluba ment lopni, ez alkalommal két, összesen 10 ezer forint értékű libát vitt el egy melléképületből.

A Kaposvári Járásbíróság végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki az ügyben, azonban a törvényi minimumot megközelítő 6 hónap a bűnözői életvitelt folytató vádlottal szemben eltúlzottan enyhének ítélte az ügyészség, ezért súlyosbításért jelentett be fellebbezést az ítélet ellen.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában