testi sértés

2020.09.23. 13:17

Sáljával fojtogatta az eladót a kaposvári férfi

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás és maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 56 éves férfi ellen, mert 2020 áprilisában bement egy ráksi dohányboltjába, ahol szeszes italt és kávét kért, azonban a bolt eladója az érvényben lévő járványügyi előírások miatt megtagadta a vádlott helyben történő kiszolgálását.

K.G.

A vevő ugyan távozott, de nem hagyta el a dohányboltot, hanem megvárta amíg az ott tartózkodó másik vásárló is elmegy, majd visszament az üzletbe. A férfi ekkor egyenesen a kiszolgáló pult mögé ment, ahol megragadta az őt távozásra felszólító sértett nyakában lévő sálat, és azt szorítani kezdte.

A rémült eladónő ekkor megpróbálta kimenekülni az üzletből, de a vádlott olyan erősen tartotta a sálját, hogy rövid időre elveszítette az eszméletét. A férfi a kasszából 14 ezer forint készpénzt vett magához, majd távozni készült, azonban észrevette, hogy a sértett kezd magához térni, ezért kifelé menet talpaló mozdulattal fejbe rúgta az asszonyt, aki ettől újra a földre esett. A támadó ezután megkísérelt elmenekülni a helyszínről, azonban a sértett az utcára sietve segítségért kiabált, melyre felfigyeltek a járókelők, a vádlottat elfogták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A gyors rendőri intézkedés miatt a vádlottól a rabolt készpénzt azonnal lefoglalták. Az eladónőnek a bántalmazástól az egyik foga kitörött. Az ügyészség a korábban már többször bűntett férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben lemond a tárgyalásról és beismeri tettét, a bíróság 6 évre ítélje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában