aljas tettsorozat

2020.11.18. 08:36

Dárdával szúrta le, és kútba dobta kutyáját, mielőtt megölte Rozit, a kecskét

Az elkövető mások sanyargatása miatt éppen csak letöltötte büntetését, de most az ügyészség nem kockáztatna.

Sonline

A Kaposvári Járási Ügyészség indítványt nyújtott be a bírósághoz az állatkínzás bűntettével és további bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható 28 éves kaposvári férfival szemben. Ebben a férfi letartóztatását kérték.

A férfit a kaposvári rendőrök négy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, amelyek közül kettőt volt élettársa sérelmére követett el, azonban a másik kettő esetben állatkínzás a gyanúsítás tárgya.

A gyanúsított 2018 decemberében Kaposvár kertvárosi részén kutyáját egy dárdával leszúrta, majd egy közeli kútba dobta, legutóbb 2020 novemberében a hajnali órákban egy kaposvári állatmenhelyen vágta le egy kecske fejét és a fejet magával vitte.

A Kaposvári Járásbíróság 2020 októberében nem jogerősen a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit. Azonban mivel az eljárás alatt végig letartóztatásban volt, így kényszerintézkedést megszüntették, ezért az ítélethozatalkor a férfi ismét szabadlábon volt.

Az ügyészség indítványa szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, bizonyítás megnehezítésének veszélye, továbbá feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában