fotók

2021.04.22. 12:26

Elütöttek egy nőt Somogyszilnél, aztán felgyújtották a kocsit

Egy 30 és egy 34 éves férfi az autójukkal elsodortak egy út mellett várakozó nőt, akinek nem segítettek, hanem egyikük inkább megpróbálta felgyújtani a kocsit, hogy elkerülje a felelősségre vonást.

K.G.

Az eset 2020 márciusában történt sűrű havazás és erős oldalszél mellett, egy egybefüggő hótakaróval borított mellékúton Somogyszil közelében. A két férfi olyan autóval közlekedett, amire egy 17,5 éves, igen elhasznált gumiabroncs volt felszerelve. A nő szintén a mellékúton haladt, amikor a havazás miatt félreállt az út mellé és felhívta férjét, hogy jöjjön érte, majd az autója mellett várakozott. A járművet vezető fiatalabbik férfi nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezette a rossz műszaki állapotú kocsit, emiatt az autó megcsúszott. A nő az ütközés erejéről az útra esett, és 12-14 hét alatt gyógyuló töréses, és belső vérzésekkel járó sérüléseket szenvedett.

A vádlottak számára nyilvánvaló volt, hogy elütöttek valakit, ennek ellenére egy közlekedési tábla kidöntése után a szántásban hajtottak tovább, azonban autójuk három kilométerrel arrébb megállt. Ekkor a kocsit vezető férfi a forgalmi engedéllyel megpróbálta felgyújtani a járművet, de csak az okiratot sikerült elégetnie. A fiatalabb férfi a jármű elvontatásával is próbálkozott, végül a kocsit a szántásban kellett hagynia, viszont a rendszámtáblákat leszerelte és otthonába vitte. Mindketten elkövettek már előtte közlekedési kihágásokat. A Kaposvári Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása és más bűncselekmények miatt emelt vádat a két férfi ellen. Azt indítványozták, ha a kocsit vezető férfi beismerő vallomást tesz, a bíróság ítélje 4 év börtönbüntetésre, 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamit 5 év közügyektől eltiltásra indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában