ítélet

2021.04.30. 11:21

Ítéletet hozott a bíróság a gyerekere támadó pitbullok gazdájának ügyében

A Nagyatádi Járásbíróság tíz hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélt egy 45 éves ötvöskónyi férfit gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt.

sonline

Az eset még 2019-ben történt. Ahogy korábban megírtuk, a vádlott 9 db working pit bulldog fajtájú kutyát tartott Ötvöskónyiban, házának bekerített udvarán. A kutyák többször kiszöktek az udvarból, és fenyegetően léptek fel a helyi lakosokkal szemben.

2019 januárjában három kutya szökött ki, és rátaláltak egy 13 éves gyermekre és húgára. A kutyák rátámadtak a 13 éves gyermekre, aki fiatalabb testvérét védte. A kutyaharapások miatt húsz hét alatt gyógyuló sérüléseket szerzett. A támadásnak a vádlott vetet véget, és biztonságba helyezte a gyerekeket.

A büntető törvénykönyv a vádlott által elkövetett cselekményt egy évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni, a bíróság ezen büntetési tétel felső határához közelítő büntetést szabott ki.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban felmentésért jelentett be fellebbezést, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában