videó

2021.04.13. 13:32

Szabálytalan kamionosokat figyeltek a magasból

Ismét a levegőből csaptak le a somogyi rendőrök a szabálytalankodókra. Hétfőn a nehéz tehergépkocsik kerültek a középpontba, a szabálytalanul előzőket a rendőrség drónja kapta lencsevégre.

Sonline

Fotós: H. Szabó Sándor

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság autópálya-rendőrei hétfőn az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszát ellenőrizték fokozottan. Ezúttal különös figyelmet fordítottak a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmára, s a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat.

A drón biztonságos távolságból és helyzetből készített kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

Az ellenőrzés során előzés miatt összesen tíz – többségében külföldi – járművezetővel szemben, míg egyéb közlekedési szabálysértések miatt további két esetben szabtak ki helyszíni bírságot.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között a 7500 kilogrammot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel! Előzési tilalom esetén a járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában