traffi mindenütt

2021.08.11. 11:30

Traffipax nő minden úton a héten Somogyban, drága a gázfröccs

Megyeszerte bárhol számíthatunk traffipaxokra a napokban. A megye rendőrei egy héten át szűrik ki a gyorshajtókat a Speed kampány keretében. Kedden reggel alig fél óra alatt már két gyorshajtót állítottak meg az egyik Kaposvárról kivezető úton.

Góz Lilla

A 610-es út mentén civil autó állt kedd reggel. Benne egy rendőr ült, aki a traffipaxon figyelte, hogy melyik autós lépi át a 90-es sebességhatárt. Fél óra alatt két sofőrnek is sokba került ez a kitüntető figyelem. Helyszíni bírságot kaptak. – Hétfőtől vasárnapig a Speed elnevezésű országos akció keretében sebességmérést hajtunk végre. – Az autósok bárhol, lakott területen belül és kívül egyaránt számíthatnak a fokozott ellenőrzésre – mondta lapunknak Varga Zoltán, a Kaposvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. Hozzátette: a személyi sérüléses balesetek vezető oka a gyorshajtás, ez indokolja az akciót.

Varga Zoltán kiemelte: a tapasztalatok szerint a lakott területen belül lépik túl a legtöbben a megengedett sebességet. – A közigazgatási bírság 30 ezer forinttól indul, és akár 300 ezer forint is lehet, a helyszíni bírság összege pedig 5 ezertől 30 ezer forintig terjed – tette hozzá a közlekedésrendészeti vezető.

Csemegekukoricát vitt Dombóvárra Fentős Zsolt. Ezúttal szerencséje volt, a megengedett sebességgel haladt. – Volt már gyorshajtásom, egy lejtős szakaszon, de mióta tempomatos autóm van, sokkal könnyebben be tudom tartani az 50-et és a 90-et is – árulta el a sofőr.

Borsfai Zsolt lakott területen kívül éppen csak egy kicsivel lépte túl a megengedett sebességet. – Előfordul, hogy az ember lába egy picit megnyomja a gázpedált, de igyekszem időben visszavenni – mondta a batéi sofőr.

Somogyban egyébként tucatnyi traffipax található, valamint a Véda-kapuk is mérik a sebességet, és a benne lévő kamera a biztonsági öv használatát is látja.

Vagy iszunk, vagy vezetünk

A nyári melegben egyre többen látogatnak el turisztikai rendezvényekre. A Balaton partján számos olyan fesztivált tartanak, ahol a helyi borok vannak főszerepben. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, egy sör vagy egy pohár bor megkóstolása sem megengedett. A tapasztalataik szerint a legtöbbször az esti ellenőrzésekkor mutat pozitív mintát a szonda. A hétvégén a vízi rendőrök Balatonfürednél ellenőriztek egy vitorlás kisgéphajót. A hajóvezetőnél alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéket jelzett, ezért az egyenruhások a hajót a kikötőbe vontatták, a férfit pedig a helyi rendőrkapitányságra állították elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában