rajtaütés

2021.10.25. 09:45

Elfogták a nagyatádi füvesembereket

Egy 29 és egy 30 éves nagyatádi férfinek kell a bíróság előtt felelnie, miután a gyerekkori jóbarátok a vád szerint marihuánával kereskedtek.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Kaposvár Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a két férfivel szemben, aki a vád szerint Nagyatádon és Kaposváron is terítettek.

Az ügyészség azzal vádolja a 29 éves nagyatádi férfit, hogy tavaly ősszel kezdte a kereskedést, s úgy került kapcsolatba társával, hogy egyike volt vásárlóinak. A 30 éves vádlott azért vett rendszeresen nagyobb mennyiségű marihuánát, hogy eladja. A fiatalabb férfi lakóházának galériává alakított padlásán virágcserepekben, egy e célra kialakított gyöngyvászon sátorban termesztette is a kannabiszt úgy, hogy a növekedéshez szükséges körülményeket mesterséges fénnyel, illetve szellőzőrendszerrel biztosította.

Az idősebb a vádlott a vásárlóival telefonon vagy személyesen tartotta a kapcsolatot, akiknek a megrendelt kábítószert előre egyeztetett helyszínen, kiporciózva adta át, és ennek során előfordult olyan is, hogy az egyik fogyasztójának egy oktatási intézmény parkolójában értékesítette a marihuánát.

A vádlottakon a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói végül tavaly decemberében ütöttek rajta, a fiatalabb vádlottnál ekkor kábítószer-kereskedelemhez és termesztéshez használatos anyagokat, valamint öt tő kannabisz növényt, míg társa autójában több mint 40 gramm kábítószert foglaltak le. A két férfi a kábítószer-kereskedéssel 900 ezer forintot meghaladó jövedelemre tett szert.

A vádlottak a nyomozás jelentős részében letartóztatásban voltak. Az ügyészség a két férfi mellett vádat emelt egy fogyasztó ellen is, aki a fiatalabb férfi rendszeres vásárlója volt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a két kábítószer kereskedő vádlottal szemben – akik jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt állnak – fegyházbüntetés, míg a fogyasztóval szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

A fotók a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kutatása és lefoglalása során készültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában