Egyszemélyes hadsereg

2021.12.21. 08:36

Végiglopkodta Siófokot és környékét a rabló

Több rendbeli lopás miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség egy hatvanas éveiben járó férfival szemben, aki a vád szerint több mint 3 millió forint értékben okozott kárt a sértetteknek.

Sonline

illusztráció

A rendezetlen életvitelű, de italozó életmódot folytató vádlott júniusban kezdte meg áldatlan tevékenységét Siófokon, illetőleg annak vonzáskörzetében. A férfi egy hónapon belül 11 ingatlant tört fel: előfordult, hogy egy kővel dobta be az ablakot, de több esetben egyszerűen csak besurrant a nyitva felejtett nyílászárón keresztül, sőt olyan is megesett, hogy a helyszínen talált létrán felmászva akart behatolni egy emeleti ablakon.

A vádlott a bűncselekmények elkövetése során egyes esetekben csak egészen minimális zsákmányt tudott magával vinni, de volt olyan családi ház is, ahonnan 1,7 millió forint értékben lopott el arany és ezüst ékszereket, illetve készpénzt. A férfi a lopássorozat végére összesen 18 sértettet károsított meg, akiktől több mint 3,2 millió forint értékű ingóságot tulajdonított el jogtalanul.

A rabló karrierje nem tartott sokáig, mert még június végén elfogták a siófoki nyomozók és letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, több mint 2 millió forint vagyonelkobzás elrendelésére és a sértettek polgári jogi igényeinek megítélésre tett indítvány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában