Lopás határok nélkül

2022.01.18. 09:46

Ausztriába jártak autógumikat lopni Kaposvárról

Három kaposvári férfi nemcsak belföldön, hanem Ausztriában is részt vett autógumikat, illetve felniket érintő lopásokban, a tolvajokat ezzel vádolja a Kaposvári Járási Ügyészség.

K.G.

Fotó: Shutterstock

A bűncselekmények elkövetésében vezető szerepet vállaló, negyvenes éveiben járó férfi 2020 májusában egy kaposvári háznál felfigyelt négy nyári és négy téli, felnire szerelt gumiabroncsra, amiket otthonába szállított azzal a szándékkal, hogy azokat később értékesíteni fogja. Mielőtt azonban a zsákmányt pénzzé tudta volna tenni, a kaposvári rendőrök házkutatást tartottak nála. A vádlott ezután két másik társával együtt elhatározta, hogy Ausztriában követnek el hasonló lopásokat. A csoport két gépkocsival indult útnak, de a vádlott végül nem lépett be Ausztriába, míg a másik két fiatalabb férfi a határhoz közeli Feldbach városba autózott. Itt feltörték egy magyar pár társasházi tárolóját, ahonnan 400 ezer forint értékben loptak el gumiabroncsokat, illetve egy értékesebb női kerékpárt.

Miután visszatértek Magyarországra, a gumiabroncsokat értékesítették Kaposvár környékén, azonban a rendőrök később ezt is lefoglalták, így a sértettek kára részben megtérült. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy két vádlottat ítéljenek végrehajtandó, míg a harmadik társukat felfüggesztett börtönbüntetésre. 

A borítókép illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában