Vádemelés

2022.01.17. 09:37

Elrabolta a feleségét és a gyermekét a védett otthonból egy kaposvári férfi

Egy negyvenes éveiben járó kaposvári férfi társa segítségével akarata ellenére hozta el feleségét és kislányát egy családon belüli erőszak áldozatainak fenntartott otthonból, ezért a Kaposvári Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat.

K.G.

Fotó: Shutterstock

A büntetett előéletű férfi együttélésük alatt rendszeresen bántalmazta, szidta a feleségét, és a közös gyermekükkel többször volt türelmetlen és agresszív. Az asszony ki akart lépni a bántalmazó kapcsolatból, ezért 2021 elején a családvédelmi hatóságok segítségével titokban gyermekével együtt elköltözött egy Kaposvártól távoli védett otthonba, ahol a férfi nem találhatott rájuk. A pár között a kommunikáció nem szakadt meg teljesen, és az egyik üzenetváltásuk során a nő véletlenül megosztott egy olyan dokumentumot, amiből a férfi rájött, hogy hol tartózkodnak. 2021 májusában felkereste a nőt, aki a találkozásukkor éppen óvodába kísérte közös gyermeküket. 

A vádlott ekkor erélyesen felszólította feleségét, hogy a gyerekkel együtt szálljon be a társa által vezetett gépkocsiba, mert közösen fogják óvodába vinni a kislányt. A nő a gyermekét féltve nem mert ellenkezni, majd a vádlott a gépkocsiban megragadta a nő haját és közölte, hogy Kaposvárra fognak menni. A sértett kérlelni kezdte, de torkon ragadta a nőt és megfenyegette, hogy bántalmazni fogja a családtagjait, ha ellenkezik. Az asszony felhagyott az ellenállással, és Kaposvárra ment a férfival.  A nő, illetve gyermeke végül másnap tudott elszabadulni, mert a védett otthon munkatársainak gyanússá vált a sértettek hirtelen távozása, ezért értesítették a kaposvári rendőröket. Az ügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő vádlott ellen fegyházbüntetés, míg társa ellen felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A borítókép illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában