Szabadtéri tűz

2022.01.30. 18:54

Védett terület lángolt Somogyszentpálon

Több hektáron gyulladt ki a Nagyberek déli része Somogyszentpál határában vasárnap délután.

Sonline

Fotó: Kiss Jázmin

A tűzesethez a zalakarosi, nagykanizsai és a marcali hivatásos valamint a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották. Ekkor a terület mintegy 12 hektáron lángolt, a tűzoltók megkezdték a terület körülhatárolását, majd a tűz megfékezését. A tűzoltás irányítását a helyszínre kiérkező katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vette át.

Az oltást azonban nehezíti a szél, s az is, hogy az égő legelő mocsaras, lápos területen található, s a vaksötét sem könnyített a dolgukon. A tűzoltók este hét óra után nem sokkal eloltották a tüzet. 

A tűzzel érintett terület a Nagyberek védett területének déli része, 3-400 méter hosszú és ugyanilyen széles terület égett, amelyet a tűzoltók mocsárjárókkal igyekeztek oltani. Lakott terület nem volt veszélyben, ám a Fehérvízi Ősláp egy pocokfaj táplálékszerző helye, megsemmisülni látszott, valamint koros fák és magaslesek égtek el. A szakemberek a héten mérik fel a leégett terület nagyságát, mert a vaksötétben nem lehetett látni. Egyelőre több, mint tíz hektárt valószínűsítenek, hogy a lángok martaléka lett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában