Netes csaló

2022.02.16. 14:47

Interneten vert át somogyiakat a szombathelyi csaló

20200525 Győr Olvasónk elmeséli, hogyan csaltak tőle banki adatokat. Képen: internetes online csalások illusztráció Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Forrás: Illusztráció

Fotó: Huszár Gábor

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy egy férfi tavaly október óta interneten kínált eladásra különböző termékeket, melyekkel nem rendelkezett, és a –többek között somogyi- vásárlóinak a vételár elutalását követően a holmikat nem küldte meg.

A vételárat pedig hiába kérték, nem utalta vissza, sőt elérhetetlenné vált. 

A csaló a sértetteknek összesen több mint másfél millió forint kárt okozott. A rendőrök a széleskörű adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit a csurgói körzeti megbízottak kedden hajnalban elfogtak és a Nagyatádi Rendőrkapitányságra állítottak elő.  

A nyomozók a 27 éves szombathelyi P. Ferencet többrendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A férfi a vallomása során a bűncselekmények elkövetését elismerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában