Támadó

2022.02.10. 08:38

Karmolta és ütötte az adóellenőröket a büfés

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt került a vádlottak padjára egy siófoki férfi és élettársa.

Sonline illusztráció

A vádiratban foglaltak szerint tavaly augusztusban a pár által a Siófoki Nagystrandon üzemeltetett vendéglátóhelyet a sértettek civil ruházatban keresték fel, hogy próbavásárlást végezzenek. A kiszolgálást végző nő az akkor még inkognitóban lévő sértettek fogyasztásának ellenértékét a pénztárgépbe nem ütötte be és nyugtát sem adott, amelyről a sértettek igazolványaik felmutatásával jegyzőkönyvet akartak felvenni.

Az ellenőrök azonban nem tudtak intézkedni, mivel a nő közelben tartózkodó élettársa szidalmazni kezdte őket és egyiküket ököllel hasba ütötte. A sértettek rendőri erősítést kértek, de a rendőrök távozása után a nő is rájuk támadt, amikor hátulról megragadta egyikük karját, majd csapkodott feléjük, továbbá ütött és karmolt.

A Siófoki Járásbíróság a büntetett előéletű férfit 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, társa 1 év 10 hónap börtönbüntetést kapott 3 évre felfüggesztve. Az ügyészség mindkét vádlott terhére, a kiszabott büntetések tartamának felemelése végett jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában