Összesítő

2022.03.28. 13:43

Égett a tarló, a ház és a gépjármű is a hétvégén Somogyban

Harminc négy alkalommal kellett életet- és vagyont menteniük a hétvégén a somogyi tűzoltóknak

Sonline

Harmincnégyszer riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén, ebből huszonegy alkalommal tűzesetnél avatkoztak be az egységek. Tizennyolc szabadtéri tűz, kettő lakóház- és egy gépjárműtűz adott munkát 48 óra leforgása alatt a megye tűzoltóinak. Nagyatádon, a Szabadság utcai lakóházak mögött mintegy ezer négyzetméteren égett az avar és a nádas. A tűz veszélyeztette a körülötte lévő egy hektáros fás, bozótos, nádas területet, de a nagyatádi tűzoltóknak sikerült egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltani azt. 

 

Kutas külterületén több hektáron égett az erdő és a nádas. A tűzhöz a nagyatádi és a kaposvári hivatásos, a böhönyei önkormányzati, valamint a nagybajomi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három óra alatt oltották el a lángokat. Összehangolt munkájuknak köszönhetően a tűz nem érte el a Jókai utcai lakóházakat. Fotó: Nagyatád HTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában