Lopás

2022.03.31. 14:46

Elfogták az ország katalizátor tolvaját

Őrizetbe vették a 44 éves fóti férfit, aki az ország minden táján követett el autóalkatrész lopást.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A kaposvári nyomozók egy tavaly nyár végén elkövetett katalizátorlopás óta voltak nyomában az akkor még ismeretlen elkövetőnek. A tettes augusztusban tört be a kaposvári autókereskedés telephelyére, ahol egy internetes apróhirdetés alapján kiszemelt gépjármű katalizátorát kivágta, majd észrevétlenül távozott. A tervébe azonban hiba csúszott.

Hiába a gondos tervezés, a bűnügyi tudományok fejlődésének hála a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ szakemberei a rögzített nyomok alapján azonosították a 44 éves fóti lakost, aki aznap este kétség kívül ott járt a helyszínen. De nem csak Kaposváron, hanem később Veszprémben, Szekszárdon és Budapesten is, ahol a rendőrök hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmények kapcsán rögzítették a kulcsfontosságú nyomokat.

 

 

A bűnügyeket a Kaposvári Rendőrkapitányság egyesítette, a feltételezett elkövetőt pedig a megyei nyomozókkal és a bevetési egységgel közösen 2022. március 29-én este fóti lakóhelyén elfogták. A házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a bűncselekmények elkövetéshez használt eszközöket. Köztük egy olyan személyautót is, mely korábban a rendőrség tulajdonában állt, de leselejtezését követően értékesítették. A megvásárolt autóba a megkülönböztető fény- és hangjelzések utánzására képes eszközöket telepített, amiknek már a birtoklása is jogszabályba ütközik.

A nyomozók a férfit többrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vételét követően kezdeményezték letartóztatását. Az eddig beszerzett információk arra utalnak, hogy országszerte további számos bűncselekmény is a gyanúsítotthoz köthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában