Baleset

2022.03.01. 11:19

Meg akarta előzni a traktort, de inkább az árokba rántotta az Opelt

Az ügyetlenséget tetőzte, hogy az utas nem volt bekötve, és maradandó sérüléseket szenvedett..

Sonline

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség azzal a hatvanas éveiben járó férfival szemben, aki egy meggondolatlan manőver miatt okozott közúti balesetet, melyben utasa súlyosan sérült meg. 

 

A vádlott  2021 márciusában Csombárd felől Hetes irányába közlekedett az autójával, melyben egy utast szállított, akinek nem volt becsatolva a biztonsági öve. A férfi előtt haladt egy mezőgazdasági vontató, melynek vezetője az útról balra egy mellékútra szándékozott bekanyarodni, ezért a kereszteződéstől mintegy 50 méterre bekapcsolta az irányjelzőt.

 

A vádlott a mezőgazdasági vontatóhoz közeledve az általa vezetett személygépkocsival előbb előzési szándékkal kissé áttért a menetiránya szerinti baloldali forgalmi sávba, majd amikor látta, hogy a még féktávolságon kívül közlekedő lassú jármű bal oldali irányjelzője működésbe lép, felhagyott előzési szándékával és visszatért a sávjába, azonban sebességét nem csökkentette megfelelően. Az egyre csökkenő távolság miatt a vádlott végül pánikszerűen vészfékezni kezdett, illetve indokolatlanul jobbra kormányozta a gépkocsiját, amely megcsúszott és az árokba borult. 

 

A balesetben a vádlott utasának súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérülése keletkezett.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

 

A fénykép a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.

Címkék#baleste

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában