Szándékos tűz

2022.04.19. 09:22

Családjára gyújtotta az idős férfi a házat

Hatvanas éveiben járó férfi egy vita és ittas állapot következtében rágyújtotta a családjára a házat.

Sonline

Forrás: MW

Forras: MW

Közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a hatvanas éveiben járó Kaposvár környéki férfival szemben, aki előbb csak fenyegetőzött a gyújtogatással, később azonban ténylegesen tüzet okozott a családi házukban.

A férfi feleségével és fia családjával élt egy Kaposvár környéki családi házban, azonban együttélésük alatt többször előfordultak közöttük kisebb-nagyobb súrlódások, amiben szerepet játszott a férfi rendszeres szeszes ital fogyasztása is.

A vádlott 2021 áprilisában ittas állapotban szóváltásba keveredett fiával, majd olyan kijelentést tett, hogy rájuk fogja gyújtani a házat. A férfi ezután 1-2 dl benzint vett magához, majd a ház egyik tárolónak használt szobájába ment, ahol az ágyon lévő dobozokat az üzemanyaggal lelocsolta, majd a nála lévő cigarettával meggyújtotta.

 

A vádlott cselekménye folytán a dobozok, azok tartalma, illetve az ágy égni kezdett, azonban a tüzet szinte azonnal észlelte a férfi felesége és fia is, akik azt rövid időn belül eloltották, illetve elővigyázatosságból a házban lévő gázpalackokat is kivitték az udvarra. A tűz okozásakor a szomszédos szobában tartózkodott a vádlott menye a két kiskorú gyermekével együtt, akiknek az eset során nem esett baja.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Forrás: police.hu


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában