Pedofil

2022.04.14. 15:29

Német szexuális ragadozót fogtak el Igalban

Somogy megyében bujdosott egy Németországban pedofília vádja miatt elítélt férfi, akit a Készenléti Rendőrség munkatársai fogtak el a napokban.

Sonline

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A külföldi hatóságok értesítése alapján kezdték meg a férfi felkutatását a magyar rendőrök, akik egy héten belül megtalálták a hazánkban bujkáló férfit.  

A német rendőrség két rendbeli gyermek sérelmére elkövetett szexuális erőszak, valamint 26 rendbeli szexuális kényszerítés miatt kereste a férfit. Az elítélt a rábízott gyermeket még 1992 és 1999 között folyamatosan zaklatta, és szexuálisan bántalmazta. Az elkövetőt a német bíróság jogerősen elítélte, de a kiszabott börtönbüntetés elől elmenekült. 

A rend német őreinek tudomása volt arról, hogy az elítélt külföldre menekült a törvény szigora elől. Ezért Thüringia-tartomány Erfurt Megyei Bírósága európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

A külföldi célkörözési nyomozók április elsején kérték fel magyar kollégáikat, hogy a feltehetően Magyarországon bujkáló elítéltet megtalálják és elfogják. 

A nyomozó iroda fejvadászai végül Igalban találták meg a szexuális bűnözőt, akit a Kaposvári Rendőrkapitányság, Igal Rendőrőrs munkatársainak segítségével április 8-án egy közös akcióban elfogtak, majd őrizetbe vettek.

A férfi kiadatásáról a későbbiekben döntenek a magyar hatóságok.

 

Címkék#pedofil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában