Brutális gyilkosság

2022.05.23. 15:45

Hangfelvételt készített apja megöléséről

Megdöbbentő módon végezte ki édesapját, egy elismert vadászt és erdészt egy 19 éves barcsi fiatalember, de a rendőrség 24 óra alatt felgöngyölítette a bűncselekményt.

Kovács Gábor

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Pedig nem volt könnyű dolguk, mert a középkorú férfit kezdetben eltűntként tartották nyilván, erről tett bejelentést a család. Az ügyről Szijártó István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese  és Bebes Zoltán bűnügyi osztályvezető tartott sajtótájékoztatót. 

Pénteken este a kerületvezető vadász és fia egy német vendégvadászt kísértek el, aki egy süldő vaddisznót ejtett el. A német vendéget hazavitték a szállására, megvacsoráztak, majd apa és fia elmentek, hogy kizsigereljék, és hűtőkamrába vigyék a zsákmányt. Attól kezdve azonban nem tudtak az eltűnt erdészről. A férfi nem vette fel a telefont, és a Messenger-üzenetekre furcsa stílusban válaszolt. Ez felkeltette a nyomozók gyanúját, valamint az is, hogy a férfi lakásáról 300 lőszer és három vadászfegyver hiányzott. A nyomozás eredményeképpen a 19 éves fiút vasárnap este egy budapesti szállodánál a TEK kommandósai fogták el. 

A gyanúsított beismerő vallomást tett, ebből bontakozott ki a történet. A fiú azzal magyarázta tettét, hogy az apja akadályozta a világmegváltó terveit, s maga volt az Antikrisztus a szemében, ezért napok óta azon gondolkodott, hogyan ölhetné meg. Aznap előbb a drávatamási méhészetükbe mentek, aztán amikor elváltak a német vendégvadásztól, a Barcs és Szulok közötti úgynevezett Posta úton megálltak, hogy kizsigereljék a vaddisznót. A fiú felvett egy fülvédőt, csőre töltötte a vadászpuskát, és oldalról fejbe lőtte apját. A gyilkosságról hangfelvételt készített. Később visszatért, hogy a nyomokat eltüntesse, a holttestet 25 méterre az erdőbe húzta és ágakkal, avarral takarta le. 

Otthon azt mondta, hogy a középrigóci vadásznapra megy, de apja kocsijával és fegyvereivel Budapestre utazott, és egy hotelben akart megszállni. Apja telefonját útközben eldobta. A fegyvereket letakarta, és azért vitte el, hogy azt a látszatot keltse, hogy apja eltűnt. Emberöléssel és lőfegyverrel visszaéléssel gyanúsítják, az elmeorvosi vizsgálatát a közeljövőben elrendelhetik.      

       

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában