Vádemelés

2022.05.27. 07:40

Jogsi nélkül és részegen is vezetett a balesetet okozó önjelölt pilóta

Egy gyerek és egy nő volt az áldozata annak a balesetnek, amelyet tavaly okozott egy 24 éves férfi, akinek sem jogosítványa sem volt, de még a lelkiismeret sem dolgozott benne, hogy megnézze az ütközés után a vétlen utasok állapotát.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Kaposvári Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rövid időn belül többször is megszegte a KRESZ szabályait.

A 24 éves vádlott – aki „B” kategóriás jogosítvánnyal soha nem rendelkezett – tavaly decemberben Nagybajom belterületén közlekedett az autójával, amikor egy vezetéstechnikai hiba miatt a nedves úttesten megcsúszott, és a szemközti sávba átsodródva nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő másik autó bal oldalának. 
Az ütközés következtében a másik autó megpördült, és az eredeti menetirányával ellentétes helyzetben állt meg. A balesetben a vétlen sofőr autójában utazó nő és egy gyermek könnyű sérüléseket szenvedtek, azonban a vádlott a segítségnyújtás szándékának legkisebb jele nélkül hajtott el a helyszínről.

A vétlen kocsiban utazók könnyű sérüléseket szenvedtek. 
Forrás: Ügyészség

A vádlottnak ezen túlmenően ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is felelnie kell a bíróság előtt, mivel az általa okozott baleset után alig három héttel egy másik autóval szállította két testvérét úgy, hogy előtte szeszes italt fogyasztott.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

A felhasznált fényképeket a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette. 

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában