Illékony nedű

2022.05.05. 12:15

Rájártak a hegy levére a szomjas acsai betörők

Négyszáz liter bornak kélt lába Somogyacsán, ahol a nedű mozgatásáról nem a gazda, hanem egy betörő gondoskodott.

Illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

Még áprilisban vette észre egy somogyacsai borosgazda, hogy jobban fogyatkozik a bor, mint ahogyan azt fogyasztja. Jelezte a különös jelenséget a rendőrségnek, s a nyomozók fényt derítettek rá, hogy ismeretlen tettesek több alkalommal betörtek a borospincébe, ahonnan összesen 400 liter bort loptak el. 

A Siófoki Rendőrkapitányság Tabi Rendőrőrsének egyenruhásai azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket szerdán elfogtak és a Siófoki Rendőrkapitányságra állítottak elő.

A szomjas betörőknek nem csak emiatt az eset miatt kell felelniük, hiszen az adatgyűjtés során megállapították az egyenruhások, hogy a környéken több bűncselekmény is a három tolvaj számlájára írható. A nő és az élettársa április végén tört be egy somogyacsai üzletbe, ahonnan dohánytermékeket, vegyi árut és élelmiszert tulajdonítottak el félmillió forint értékben, a tizenéves fiú pedig társával egy jelenleg lakatlan somogyacsai családi házból emelt el különböző tárgyakat és szerszámokat. A házkutatások során az eltulajdonított holmi jelentős része megkerült.

A nyomozók a somogyacsai 29 éves nőt, és 35 éves férfit, valamint egy 15 éves kaposvári fiatalkorút lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában