Tolvajból rabló

2022.08.01. 07:47

Összetört whiskey buktatta le a kaposvári tolvajt

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség egy férfivel szemben, aki rendszeresen fosztogatta kaposvári üzletek kozmetikai osztályát, de drága szeszes italokat is lopott a vádirat szerint.

Sonline

A büntetett előéletű férfi elsősorban áruházláncok üzleteire specializálódott, ahonnan parfümöket, kozmetikai cikkeket lopott, egy alkalommal társa is akadt a portyázáshoz. A „szorgalmas” szarka egyetlen kaposvári üzletet sem hagyott ki, viszont volt olyan háztartási cikkeket árusító üzlet, ahol négyszer is megritkította az árukészletet. 
Egy másik boltból kétszer lopott sikeresen alkoholt, ám emiatt a biztonsági szolgálat fokozottan kezdett figyelni rá. Ezért amikor a vádlott három a magyar igazság alapon újra megjelent, a biztonsági őr még az áruház elhagyása előtt feltartóztatta őt. 
A lopáson tetten ért férfi előbb együttműködést színlelt, de amikor látta, hogy nem fog tudni elmenekülni, hirtelen két kézzel meglökte a biztonsági őrt, és az eladótéren keresztül kifutott az üzletből, azonban a rablásba fordult cselekmény végül nem volt sikeres, mivel a táskájába rejtett 4 üveg whisky a menekülés közben összetörött.
A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg társával szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

A vagyonőr elől menekülő vádlottról a fényképet az egyik üzlet biztonsági kamerája rögzítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában