Szomorú kezdet

2022.08.16. 14:36

Rengeteg balesettel indult a hét Somogyban

Tizenhat tűzoltói beavatkozással indult augusztus harmadik hete Somogy megyében. Huszonnégy óra leforgása alatt több baleset is történt a megye útjain.

Sonline

Hétfő hajnalban szalagkorlátnak hajtott, majd az ütközés erejétől átrepült a körforgalmon egy autó Zamárdinál. A gépkocsit az út túloldalán lévő korlát állította meg. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a négysávos út közepén veszteglő autót, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

A délutáni órákban összeütközött két személyautó Kaposváron, a Jutai úton. A ráfutásos balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották.

Keddre virradó éjjel fának ütközött, majd felborult egy személyautó Kaposváron, a Hársfa és a Szántó utca kereszteződésében. A somogyi megyeszékhely hivatásos tűzoltói végezték a műszaki mentést, majd kerekeire állították a járművet.

A reggeli órákban Somogycsicsó külterületén egy munkagép hajtott árokba, majd az oldalára borult. A gép hátsó kanala az út szélén volt, ezzel veszélyeztette a járműforgalmat. A csurgói önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd kerekeire állította azt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A somogycsicsói eset után negyed órával újabb segélykérő hívás érkezett a megyei műveletirányítási központba, mely szerint árokba csapódott, majd visszapördült az útra egy személyautó a 68-as főúton, a Marcalihoz tartozó Bizén. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították.

A hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A tartós hőség miatt, az átlagosnál melegebb időben bárkinél előfordulhatnak egészségügyi panaszok. Akik a hőség ellenére gépjárműbe ülnek, fokozott óvatossággal vezessenek, hiszen a koncentrációt negatívan befolyásolhatja a meleg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában