Riasztás

2022.09.07. 19:56

A Balaton felett fogtak el a Gripenek egy amerikai gépet

Egy amerikai felségjelzésű, Romániából Németországba tartó repülőgép miatt riasztották a magyar vadászgépeket, melyek a Balatonnál érték be az amerikai gépet szerdán.

Sonline

Kecskemét, 2021. június 1. A légierõ JAS-39 Gripen típusú vadászrepülõgépei a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázison 2021. június 1-jén. MTI/Ujvári Sándor

Fotó: Ujvári Sándor

A Honvédelmi Minisztérium az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja azért rendelte el a légvédelmi készültséget ellátó magyar vadászgépek felszállását a déli órákban, mert az amerikai  C-130 típusú repülőgép a magyar légtérbe érkezéskor nem vette fel a rádiókapcsolatot a légiirányítással.

A magyar készenléti géppár a Balatonnál megkezdte az amerikai repülőgép azonosítását, mely során felvették a rádiókapcsolatot az amerikai géppel. Az idegen repülő ezt követően elhagyta a magyar légteret, a Gripenek pedig visszatértek a kecskeméti bázisra.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában