Provokátor youtuber

2022.09.28. 14:47

Személyi igazolvány helyett kamerát villantott a rendőröknek

Egy férfi videófelvételt készített a napokban az őt ért rendőri ellenőrzésről Balatonszemesen. A rendőrök csak igazoltatni akarták a férfit, ő azonban ellenállt, s becsmérlő szöveggel körítve feltöltötte a világhálóra a felvételt.

Fotó: Koszorus Rita

- Büszkék vagyunk azokra a balatonföldvári munkatársainkra, akik példamutató higgadtsággal és türelemmel kezelték az intézkedésükkel szemben tanúsított szándékos ellenszegülést - fogalmazott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság köleményében a kollégáit ért atrocitásról. 

Az egyenruhások szeptember 24-én este Balatonszemesen próbálták igazoltatni a férfit és hölgy utasát, azonban többszöri felszólításra sem voltak hajlandóak igazolni személyazonosságukat. A rendőrök kiszúrták, hogy a múlt szombaton tanúsított viselkedés nem különleges a férfi részéről, hiszen a Facebook oldalán több a rendőrségetszemben szándékos és provokatív bejegyzés is látható. 

A szóban forgó igazoltatásról a sofőr videót készített és  feltöltötte a yotubera, a videó leírásában, pedig olyanokat írt, mint a rendőrök "pszichopaták, szolgák" és, hogy miután nem azonosította magát a férfi és utasa a csuklójára "húsba vágásig szorították a bilincset, hogy úgy érezte levágja a csuklóját." Azt is állítja az előállított sofőr, hogy utasától ellopták a telefonját a rendőrök, illetve azt is, hogy nem támadta meg a nő a férfivel szemben eljáró rendőrnőt, hanem csak igyekezett megakadályozni a szerintük kegyetlen, erőszakos cselekményt, amelyet a rend őrei követtek el, vagyis az előállítást, amely azonban a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szerint és a parancsnoki kivizsgálás alapján is teljesen jogszerű és szakszerű volt. A rendőrség közleményében azt írta, a férfi által leírtak nem felelnek meg valóságnak.

A videót feltöltő férfi a leírásban úgy fogalmazott: "Ez a törvénytelen eset megerősített minket abban, hogy az Amerikában vállalatként bejegyzett MAGYARORSZÁG, vállalati (POLICE) szolgáit és ügynökeit a megfelelő UCC zálogjog bejegyzésen keresztül teljes vagyonelkobzásra és szabadságvesztés terhe mellett felelősségre vonják a többi adóssal együtt az Amerikában hatályos vállalti törvények értelmében."

A jogszerű rendőri intézkedésen kiboruló férfi a közösségi oldalára is feltette a leírást, amelyhez fotókat is mellékelt az állítólagos sérüléseiről. A kommentelők nem kímélték, volt aki azt írta, egyszerűbb lett volna a személyi igazolványát bemutatni, de olyan is, aki feltételezte, hogy a bejegyzés szerzője szerint a Föld lapos. Persze akadtak néhányan, akik összeesküvés elméletekkel védték a férfit, aki és barátnője ellen a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentést tett a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, a hivatalos személyek sérelmére elkövetett becsületsértés miatt pedig nyomozást folytat.

Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, akiket parancsnoki elismerésben is részesített. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában