Gyilkosság

2022.11.24. 10:00

Próbálják túlélni a feldolgozhatatlant

K. G.

Ne gyere be, hívd a 112-t! – ahogyan arról beszámoltunk, ezt írta egy papírlapra, majd kitette a lakásajtóra az a 41 éves férfi, aki előre eltervezetten megölte nyolcéves kisfiát, majd önmagával is végzett tavaly májusban Hetesen. 
A fiú apja négy éve jött haza Írországból, ott dolgozott. A Vikár utcai házban zárkózottan, egyedül élt, míg a volt párja és annak családja a szomszédos Mezőcsokonyán lakott. Kéthetente fogadta láthatáson a kisfiút, egy hasonló alkalommal történt a gyilkosság. 
Azon a szombati napon az anya és annak jelenlegi párja érkezett a gyermekért, de nem tudtak bejutni a házba, ezért a férfi testvérét is hívták. A gyermek letakart holttestét végül a szobában találták meg. Úgy tudjuk, több késszúrással végzett vele az apa, aki magát is szíven szúrta. Két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de már nem tudták megmenteni a gyermeket és az apát. A gyermek halála miatt ember­ölés bűntettének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást, hogy kiderítsék, miért következett be a tragédia. 
Információink szerint a rendőrség a napokban lezárta az ügyet, és az elkövető halála miatt hivatalosan is megszüntették az eljárást. Ha jogilag be is fejeződött az ügy, a kisfiú halála több kérdést is felvet, és a történteket a család máig nehezen dolgozza fel. A kiterjesztett öngyilkosság jellemzője az, hogy az öngyilkos nem csak magával végez, de mást is magával visz a halálba. Gyakran előfordul, hogy olyan valakit választ, akinek a megölésével fájdalmat akar okozni azoknak, akiket hátrahagy. K. G. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában