Videó!

2023.02.24. 17:12

Ég a berek Fonyódnál

Sonline

Fotó: Ceglédi Ádám

Közel négy hektáron ég a berek és a nádas Fonyódnál. A helyszínre több környező település önkéntes és hivatásos egységét is riasztották a nagy szél miatt nehéz az oltás. A somogyi katasztrófavédelem szóvivőjétől megtudtuk, hogy sikerült körül határolni a tüzet, és annak ellenére hogy lakóházakhoz közel is felcsaptak a lángok, nincs veszélyben egy ingatlan sem.

Frissítés:

A tűz és az oltás miatt lezárták a 67141-es számú bekötőutat – tudtuk meg a somogyi rendőrség sajtószóvivőjétől. A lángok a Bézsenyi utca és a 6701-es számú (Lengyeltóti felé vezető) út közötti területen, a Halastavak közelében égnek.  A tűzesethez a marcali, siófoki, keszthelyi hivatásos, a balatonboglári önkormányzati és a fonyódi önkéntes tűzoltókat riasztották. 

Könyvbemutatón érte a hír Erdei Barnabást, Fonyód alpolgármesterét, hogy ég a berek. – Innen a helyszínre siettem, de a tűzoltók ekkor szerencsére már uralták a helyzetet – mesélte megkeresésünkre az alpolgármester. Hozzátette: lakóház nincs veszélyben, sikerült viszonylag hamar megfékezni a tűz nagy részét. 

– Déli irányú szél volt, így veszélyben lehettek volna a lakóházak, de szerencsére a tűzoltók ezt megakadályozták. Az erős szél miatt Zalából is érkeztek egységek segíteni – mondta Erdei Barnabás. – Az elmúlt években három alakommal is volt hasonló, komoly berektűz. Mindegyik esetben komoly pusztulást okozott az élővilágban, de emberi életet soha nem veszélyeztetett – összegezte a fonyódi alpolgármester.

19:50

Sikerült eloltani a lángokat, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. Összesen mintegy tizenöt hektárnyi területen égett a nádas Fonyódnál.

 

 

Fotók és videó: Zsiga Csaba

Fotó: Hédai Gábor
Köszönjük!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában