Szemétlerakás

2023.02.08. 09:27

Nem fért volna el a 70 tonna szemét a cégterületen

K.G.

Megdöbbentőnek nevezte Varjas András polgármester azt az óriási mennyiségű illegális hulladékot, amit a Taszáron akart lerakni egy helyi férfi. Ahogyan arról beszámoltunk, vasárnap a taszári körzeti rendőrök kaptak bejelentést arról, hogy valaki nagy mennyiségű hulladékot próbál elhelyezni ingatlanjának területén, melyre feltételezhetően nincs engedélye. 

A rendőrök a helyszínre érve három, Olaszországból érkező kamionban több mint 70 tonna bálázott vegyes háztartási hulladékot találtak, amit az ingatlan tulajdonosa egy markológéppel akart a földbe temetni. A 46 éves helyi férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértése gyanújával hallgatták ki. A hulladék feltartóztatásának és visszafordításának ügyében a Pest Vármegyei Kormányhivatal hozott határozatot. 

Varjas András polgármester lapunknak elmondta, hogy mindössze 500 méterre a lakott területtől temették volna el a hulladékot, belterületen. Nem érti, hogyan gondolhatta a tulajdonos, hogy elfér ott annyi szemét, mert kicsi a cégterülete, tette hozzá. Feltétezte, hogy akár önkormányzati területre is juthatott volna a hulladékból, ha nem előzik meg az esetet. Az országban hallott már hasonló esetekről, és nem tudja, hogy összefüggnek-e az ügyek, amelyekből még 2021-es történet is akad.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában