Elfogatóparancs

2023.02.27. 11:32

Volt somogyi LMP-s politikust keres a rendőrség pedofil ügy miatt

Az LMP csak ma törölte honlapjáról annak a somogyi politikusának a nevét, akik a rendőrség pedofil-ügyben keres.

Sonline

Körözést adott ki a Kaposvári Rendőrkapitányság Kovács Gábor 67 éves barcsi születésű férfi ellen, akit 14-ik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt keresnek. 

Úgy tudjuk, hogy korábban önkormányzati képviselőként tevékenykedett Nagyatádon, majd visszaköltözött Barcsra, ahol még 2017-ben az LMP helyi jelöltjeként mutatták be. A 2018-as választáson végül mégsem őt indította a párt országgyűlési képviselőként. Az LMP honlapján ma délelőtt (2023.02.27) ott szerepelt a neve, a Somogy megyei elnökség tagjaként, azóta nevét és fotóját törölték az oldalról. Bemutatkozása szerint ingatlanértékelőként dolgozik. Úgy fogalmazott: célja, hogy az LMP politikusaként hozzájáruljon a korszakváltáshoz és Magyarország megújításához. Hozzátette: szerinte újra kell írni azokat a szabályokat, amelyek miatt az elmúlt évtizedekben kettészakadt a magyar társadalom. 

Időközben közleménnyel reagált az LMP az ügyre, amelyben azt írták: a megjelent sajtóhírekkel ellentétben Kovács Gábornak semmilyen jogviszonya nincs az LMP-Magyarország Zöld Pártjával. Hozzátették: az említett személlyel kapcsolatban nem állnak, a tagadminisztráció alapján Kovács Gábor tagsági jogviszonya 2017-ben megszűnt. Kiemelték azt is, hogy az LMP elítél minden gyermekek ellen elkövetett bűncselekményt, és a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását támogatja az ilyen esetekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában