Jogerős

2023.05.10. 11:14

Másodfokon is pert nyert a kórház ellen a lekötözött fiú

Másodfokon is pert nyert a súlyos autizmus küzdő Péter, akit néhány évvel ezelőtt lekötözve tartottak a kaposvári kórházban.

K.G.

Fotó: Illusztráció!

Az akkor 17 éves fiúhoz 2018 tavaszán hívta ki a mentőket az édesanyja, mert Péter elkezdte kidobálni a házból a konyhai berendezést. Az autizmusa miatt ugyanis nehezen tűri el, hogy tárgyak legyenek  a környezetében. Ez a magatartása megszokottnak volt mondható, de az átlagosnál zaklatottabbnak tűnt, ezért az anya hívta a mentőket.  Mire a mentők kiérkeztek, Péter már lenyugodott, de így is beszállították a kaposvári kórházba. Ott azonban ágyhoz kötözték, és hosszabb ideig úgy hagyták. 

Az esetet közlő szerint valóban le lehet kötözni egy beteget, amennyiben veszélyes, illetve más módon nem lehet megnyugtatni, ám ilyen esetekben rendszeresen ellenőrizni kell az állapotát. A kaposvári kórházban viszont a bíróság ítélete alapján nem tartották be a kétóránkénti felülvizsgálatokat, és nem is törekedtek a korlátozás megszüntetésére.

A fiúnak jogerősen egymillió forint kártérítés ítélt meg a bíróság.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában