Keresetkiegészítés

2023.05.05. 07:55

Saját fémfeldolgozót alakítottak ki az udvaron

A szomszédoknak tűnt fel a nagy zaj, ami a fémhulladékok szétszerelésével járt, így jelentek meg a rendőrök a kaposvári ingatlannál.

K.R.

A vádirat szerint, ugyan a harmincas éveiben járó házaspár nem az ehhez szükséges engedélyekkel nem rendelkezett, elhatározták, hogy fémhulladék feldolgozása útján fognak pénzhez jutni. Ennek érdekében a vádlottak 2021 januárjától az általuk nem sokkal korábban, kiskorú gyermekük nevére vásárolt kaposvári ingatlanon közel másfél éven keresztül gyűjtötték a hulladékot. A több mint 175 tonna fémet az udvaron szétbontották és szétválogatták, majd környékbeli fémkereskedelmi telephelyeken adták le.

Ilyen módon a házaspár rövid időn belül majdnem 29 millió forint jövedelemre tett szert.

Tevékenységük és különösen az ennek kapcsán sok esetben hétvégén, illetve ünnepnapokon járó zaj – azonban előbb a közelben lakók, majd a hatóságok figyelmét is felkeltette, ezért az összehangolt helyszíni ellenőrzést követően a vádlottakat végül az engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenység végzésétől eltiltották, és velük szemben büntetőeljárás is indult.

A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat velük szemben. 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a nővel szemben felfüggesztett, büntetett előéletű férjével szemben pedig végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a vádlottakat – akik a hulladékot minden esetben autóval szállították a fémkereskedelmi telephelyekre – a közúti járművezetéstől tiltsa el, illetve velük szemben vagyonelkobzást is rendeljen el.

A felhasznált fényképet a Somogy Vármegyei Kormányhivatal munkatársai készítették a helyszíni ellenőrzés során. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában