Nem kerül fel a térképre

2023.05.23. 11:26

Vasvillájával gyepálta a google autóját az őszödi Aquaman

Megrongálták az utcaképet rögzítő autót Balatonőszödnél. Az idén tavasszal újra felbukkannak a magyar utakon a Google Utcakép autói, adta hírül a cég még március elején.

Kovács Gábor

A fotónk Illusztráció!

 A következő hónapokban az ország számos pontját érinteni fogják, ígérték. Az idei bejárás fő célja a Google Utcakép városokról, és azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése a Google Térképen.

Az elmúlt hetekben Kaposváron tűnt fel a jellegzetes autójuk, sokan le is fényképezték. Másutt azonban nem fogadták ilyen lelkesen a járművet, sőt információink szerint a Balatonnál meg is támadták. Rákérdeztünk, hogy mi történt pontosan. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól azt a választ kaptuk,  hogy valóban történt ilyen eset. Balatonőszöd belterületén, 2023. május 22-én 11 óra körül az akkor még ismeretlen tettes sérelmezte, hogy egy utcaképet engedéllyel rögzítő kamerás autó felvételeket készített a környékről. Az autó vezetőjét félreállította, ingerülten kérdőre vonta, majd a nála lévő vasvillával megrongálta a kamerarendszert, ami működésképtelenné vált. A sértett ezt követően értesítette a rendőröket, akik az agresszív férfit rövidesen elfogták és előállították a siófoki rendőrkapitányságra. A nyomozók az 51 éves balatonőszödi férfit rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Úgy tudjuk, hogy bár vasvilla volt nála, a gyanúsított háza rendezett, jólétet sugalló – bár valószínűleg ez nem fog megjelenni a Google utcaképein.   

A Google Street View márciusi közleményében hangsúlyozza: a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően speciális eljárás alá vetik a képeket, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók. 

Az Utcakép lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók, stb.) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található Hiba bejelentése gombra kattintva lehet igényelni.

Jobb alul a Hiba bejelentése gombra kattintva lehet igényelni az elhomályosítást.

A borítóképünk csak Illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában