Visszaélt a jóindulattal

2023.07.05. 09:03

Az őt befogadó asszonyon élősködött egy kaposvári férfi

Fenyegetéssel és erőszakkal kényszerítette ki egy harmincéves kaposvári férfi, hogy az őt befogadó asszony gondoskodjon róla.

Kovács Gábor László

A férfi és nála idősebb nő 2021. év tavaszán ismerkedtek meg egymással, majd az asszony rövidebb időre befogadta a lakásába, azonban élettársi kapcsolat nem alakult ki közöttük. A férfi ebben az időszakban nem dolgozott, jövedelme és bevétele sem volt, mely miatt gyakorivá váltak a veszekedések közöttük, ugyanis a megélhetésének biztosítását az őt szívességből befogadó asszonytól várta el. A veszekedések alatt életveszélyesen fenyegette, többször megrángatta és pofon is ütötte azért, hogy az asszony neki alkoholt és élelmiszert vásároljon. 

A megfélemlített sértett ismerőseitől különböző pénzösszegeket kért kölcsön, illetve az egyik pénzintézettől 100 ezer forint személyi kölcsönt vett fel, ennek nagy részét a férfi számára italra, míg a fennmaradó pénzt élelmiszerre költötte. A helyzet 2023 januárjára olyannyira tarthatatlanná vált, hogy a sértett végül a rendőrséghez fordult. A kaposvári nyomozók őrizetbe vették a férfit, akit letartóztatott a bíróság. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a férfit súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolásért a Kaposvári Járásbíróság börtönbüntetésre, vagyonelkobzásra ítélje, és tiltsa el a közügyektől. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában