Skandallum

2023.10.19. 09:30

Hármas horoggal lopkodták a halakat a Táska közeli vízből

Orvhalászat vétsége miatt nyújtott be vádiratot az ügyészség azzal a két férfival szemben, akik jogosulatlanul horgásztak a Táska közelében lévő Nyugati Övcsatornában.

Kovács Gábor László

1070491745

Fotó: Firsov Art

A horgászengedéllyel nem rendelkező vádlottak 2023 áprilisában a délelőtti órákban megjelentek az otthonukhoz közeli csatornánál nehezékekkel és hármashoroggal ellátott horgászbotjaikkal, majd a tiltott halászati módszerrel horgászni kezdtek. Amikor látták, hogy a csali nélküli hármashorog fölé hal úszik, a horgászbotot úgy húzták meg, hogy a horog a megfogni kívánt hal testébe akadjon. A férfiak a tiltott módszerrel két, összesen 16 kiló súlyú pontyot fogtak, azonban örömük nem tartott sokáig, mivel a szolgálatban lévő halőrök meglepték őket, majd intézkedtek is. Az ügyészség a Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az orvhalászok pénzbüntetésre és a horgászeszközök elkobzására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában