Hétvégi statisztika

2023.10.30. 17:31

Felrobbant gázpalackhoz és aknába esett lóhoz is riasztották a somogyi tűzoltókat

Összesen 33 alkalommal riasztották a hosszú hétvégén a somogyi tűzoltókat, ebből tíz esetben téves jelzés érkezett a műveletirányítás központba.

Harsányi Miklós

Paci az árokban.

Fotó: Nagyatád HTP

Egy tűzesetnél és 21 műszaki mentésnél volt szükség beavatkozásra.

Felrobbant egy gázpalack szombat reggel egy családi házban, Porrogon, a Fő utcában. A robbanás következtében kigyulladt és teljes terjedelmében égett az épület, amelynek a teteje is megrongálódott. A nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat. A házban ketten laktak, ők időben elhagyták az ingatlant.

Megcsúszott az útpadkán és a tetejére borult egy személyautó szombat délután a 68-as főúton, Mesztegnyő közelében. A járműben hárman utaztak, a tűzoltók kiérkezése előtt valamennyien kiszálltak az autóból. A marcali hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, ez idő alatt teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Árokba hajtott és felborult egy személyautó a 6-os főút Barcs és Darány közötti szakaszán. A tetején állt meg a jármű, amelynek vezetőjét a mentők kórházba szállították. A barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.

Vasúti átjáróban szenvedett balesetet egy személyautó szombat délután, Barcs külterületén. A jármű kidöntött egy jelzőberendezést, majd egy másiknak ütközve állt meg. A veszteglő gépkocsi akadályozta a vasúti közlekedést. A személygépkocsiban ketten utaztak, a sofőrt a tűzoltók emelték ki a járműből. A barcsi hivatásos tűzoltók ezt követően eltávolították a kocsit az átjáróból.

Fotó: Barcs HTP

Frontálisan ütközött egy személyautó és egy kisteherautó vasárnapra virradó éjjel Kaposváron, a Tallián Gyula és a Hegyi utca kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, a mentők két sérültet szállítottak kórházba.

Két méter mély aknába esett egy ló vasárnap hajnalban Háromfa, Kossuth Lajos utcájában. A nagyatádi hivatásos tűzoltók egy erőgép segítségével, hevederrel kiemelték az állatot a gödörből. Látható sérülések nem voltak a jószágon, de az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy állatorvossal vizsgáltassa meg a lovat és takarja le az aknát a balesetek megelőzése érdekében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában