Házfoglaló

2023.11.23. 09:22

Betört, majd beköltözött egy siófoki ingatlanba egy férfi

A Siófoki Járási Ügyészség folytatólagos magánlaksértés miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki azután is visszament az önkényesen lakhelyül választott siófoki nyaralóba, hogy a sértett feljelentést tett ellene.

Fotó: Fotónk illusztráció!

A rendezetlen életvitelű vádlott 2023 októberében felfeszítette a Siófokon található nyaraló zsalugáterét, az ablakot betörte, majd napokig életvitelszerűen az ingatlanban tartózkodott, mígnem az egyik szomszéd felfigyelt az ottlétére és értesítette a sértettet.

A sértett ezután feljelentést tett a rendőrségen, mely alapján a siófoki nyomozók mentek ki a környékre, amikor felfigyeltek arra, hogy a ház körül ismét mozgás van. A rendőrök a nyaralóba bemenve tettenérték az oda újra behatoló vádlottat, akit őrizetbe vettek. A vádlott a nyaralóba történt erőszakos behatolással 200 ezer forintot meghaladó kárt okozott.  

Az ügyészség a tettenéréstől számított 72 órán belül a Siófoki Járásbíróság elé állította a férfit, akit a bíróság – a váddal egyezően – 90 nap elzárásra ítélt. 

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában