Zsákmány

2023.11.02. 08:48

Siófokon megzavarták az ország minden részén dolgozó sorozatbetörőt

Kovács Gábor László

Fotó: Fotónk illusztráció!

A Siófoki Járási Ügyészség emelt vádat egy budapesti férfi ellen, aki országszerte követett el betöréseket, családi házakat tört fel. Korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörös visszaesőként fegyházbüntetésre ítélték, de szabadulva nem tért jó útra. 2022 nyarán előbb egy hévízi épület ajtaját rúgta be, a házból 920 ezer forint összegben lopott készpénzt és ékszereket. Az ékszerek közül a nyomozó hatóság megtalált és lefoglalt egy nagyobb értékű gyémántokkal díszített gyűrűt, amit még aznap adtak be egy budapesti zálogházba. 

A betörő hasonló módon további három ingatlanba jutott be júliusban, a családi házakból szintén ékszereket és készpénzt vitt el. Két helyszínen is megzavarták, Siófokon egy szomszéd, Székesfehérváron a hazaérkező házigazda lepte meg, de a zsákmányával, 80 ezer forint készpénzzel sikerült elmenekülnie. Egy Gyulán elkövetett lopásnál már nagyobb szerencséje volt, ott összesen 800 ezer forint értékű ékszereket sikerült magával vinnie. 

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a más ügyben jogerős büntetését töltő férfival szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában