Ellenőrzés

2023.12.06. 10:13

Egyetlen ittas sofőrt fogtak finn módon

Összehangolt rendőrségi akció és finn módszeres ellenőrzés volt Kaposváron, harmincnyolc szabálysértővel szemben léptek fel a rendőrök.

Kovács Gábor László

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak. Egy előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhatott, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállították, velük szemben eljárást indítottak. Az akcióban a járőrök 501 gépjárművezetőt ellenőriztek, és egyetlen sofőrnél merült fel az ittasság gyanúja. A rendőröknek emellett a biztonsági öv hiánya, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használat, illetve elsőbbségi szabályok megsértéses miatt összesen 38 esetben intézkedtek. Az ellenőrzést két civil gépkocsi, hat járőrautó és egy drón segítette. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket, ezért kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában