Lebukott

2023.12.11. 08:57

Elsikkasztotta a bevételt a kaposvári benzinkutas

A Kaposvári Járási Ügyészség sikkasztással vádol egy harmincas éveiben járó benzinkutas férfit, mert a pénzkezelési szabályzat megsértésére utasította a beosztottjait azért, hogy sikkasztani tudjon a bevételből.

Kovács Gábor László

Hosszabb ideje üzemeltetett egy kaposvári benzinkutat az egyik magyarországi olajipari cég szerződéses partnereként. Köteles volt elszámolni a töltőállomás készpénzbevételével úgy, hogy a töltőállomás kasszájában keletkezett bevételt pénzes tasakba kellett tenni, majd azt egy zárt széfbe kellett elhelyezni, ahol már csak a pénzszállítással megbízott cég munkatársai férhettek hozzá az összeghez. 

A vádlott azonban 2023 nyarán a pénzkezelési szabályzatban foglaltak ellenére arra utasította a töltőállomás dolgozóit, hogy a pénzes tasakokat ne helyezzék be a széfbe, hanem tegyék azokat az irodahelyiségben lévő polcokra. A férfi ezután a készpénzt magához vette és elköltötte, bár szándékában állt, hogy azt az esedékes a pénzszállítás előtt visszateszi. Nem számolt azzal, hogy 2023 júniusában rendkívüli pénzszállításra, illetve ellenőrzésre kerül sor, ekkor derült ki, hogy a férfi bevételből több mint 3 millió forintot sikkasztott el.

A vádlott által okozott kár végül az előzetesen letett biztosítékból megtérült. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Borítóképünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában