Összesítő

2023.12.04. 14:49

Menet közben tört ki az autó kereke Siófokon

Közel kéttucatszor kellett a tűzoltók segítségét kérni.

Harsányi Miklós

 Két tűzesethez és 13 műszaki mentéshez riasztották hétvégén a tűzoltókat. Egy személyautó árokba hajtott és az oldalára borult Homokszentgyörgynél, a sofőr a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt a járműből, a barcsi egység áramtalanította az autót és kerekeire állította.

Menet közben kitört a kereke, letért az útról, átszakította az egyik családi ház kerítését és az udvaron állt meg egy személyautó a siófoki Vak Bottyán utcában. Ketten utaztak a járműben, egyikük sem sérült meg. A somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a szén-monoxid-érzékelőre hangjára riadt fel szombatra virradó éjszaka egy nagyatádi család. A hálószobában lévő készülék jelezte a mérgező gáz jelenlétét, ám a tűzoltók műszerei az eset rekonstruálása során nem mutattak ki szén-monoxidot. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét arra, hogy a helyiség fűtőberendezését ne használják a kéményseprő felülvizsgálatáig.

– Meggyulladt a lerakódott korom egy karádi melléképület kéményében – derült ki a tájékoztatójukból. – A helyi és a balatonboglári tűzoltók eltávolították a fűtőberendezésből a tüzelőanyagot és kitisztították a kéményt.

Megakadt a lift az egyik kaposvári Honvéd utcai társasházban, a személyfelvonóban rekedt három embert rövid idő alatt kiszabadították a tűzoltók. Két személyautó ütközött össze a 67-es úton Kaposváron, a töröcskei elágazóban. A járművekben összesen négyen utaztak, a mentők mindannyiukat kórházba szállították. Böhönye közelében, a 61-es főúton letért az úttestről, fának hajtott és a szántóföldre csapódott egy személyautó, a gépkocsivezető az összeroncsolódott járműbe szorult. A baleset helyszínére egy szabadnapos kaposvári tűzoltó érkezett elsőként, aki azonnal tárcsázta a segélyhívó számot, majd áramtalanította a gépkocsit. A sérültet a böhönyei tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, a mentők kórházba szállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában