Lopás

2023.12.13. 09:02

Szociális otthonban lopta el a gondozói pénzét egy fiatal férfi

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki az egyik somogyi szociális otthonban lopott az egyik gondozó öltözőszekrényéből, majd amikor tetten érték, menekülése és a lopott pénz megtartása érdekében bántalmazta a nővéreket.

A vádlott 2023 áprilisában a nővéröltöző közelében tartózkodott, amikor látta, hogy az egyik gondozó kijött a helyiségből. A férfi kihasználva, hogy az öltözőben nincs senki, bement és a nővér szekrényéből kivette táskáját, annak tartalmát kiborította, majd a pénztárcából 500 forintot elrakott.

Mielőtt azonban a vádlott távozhatott volna a szobából, további nővérek – köztük a két sértett – érkeztek a helyiségbe, észlelték a szétszórt dolgokat, ezért megkérdezték a férfit, hogy mit csinált ott. A terhelt azonban nem működött együtt, ezért a gondozók vissza akarták addig tartani, amíg a táska tulajdonosa a helyszínre nem ér.

A férfi, hogy a pénzzel távozhasson, az egyik sértettet ököllel szájon ütötte, majd amikor lefogták, karjait kirántotta, így a másik nővér sérült meg kézfején.

A terhelt a rabolt pénzzel a helyi italboltba ment és azt alkoholra költötte.

Az értelmi fogyatékos vádlottat állapota súlyos fokban korlátozta cselekménye következményeinek felismerésében, azonban nem ez volt az első eset, hogy gondozóira támadt, mivel 2021-ben már felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Erre figyelemmel a letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában végrehajtandó szabadságvesztésre tett indítványt azzal, hogy a korábbi büntetés végrehajtását is rendelje el a bíróság.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában