Összesítő

2023.12.27. 14:26

Tüzek, balesetek és szén-monoxid mérgezések Somogyban

A tizenhat műszaki mentésen kívül három tűzesethez vonultak az utóbbi napokban a tűzoltók

Harsányi Miklós

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották az egységet az egyik kaposvári Baross Gábor utcai társasházi lakásba, miután az ott lakó öt emberből ketten is rosszul lettek a fürdőszobában. A tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a fürdőszobában, a gázkazán mellett. A rekonstrukció során olyan magas gázkoncentrációt mértek, amely akár fél órán belül a lakók halálát okozhatta volna. A mentőszolgálat két embert szállított kórházba további vizsgálatokra. A  somogyi katasztrófavédelem azt is közölte: többször megpördült, majd az árokba sodródott egy személygépkocsi a 61-es főúton, Vése közelében. A jármű vezetője önerejéből kiszállt a gépkocsiból. 

 

Kigyulladt egy épület a barcsi Barátság utcában, a tűzoltók hőkamerával is átvizsgálták a helyiséget, a két lakó után kutattak, de nem találtak senkit az épületben. Az egység több vízsugárral fékezte meg a lángokat, amelyek felemésztették a helyiség bútorzatát és átterjedtek a födémre továbbá a tetőre is.

– Két személyautó ütközött össze Bolhón, az egyik jármű villanyoszlopnak ütközött – derült ki a katasztrófavédelem tájékoztatójából. – A két járműben összesen kilencen utaztak, négy sérültet a mentők kórházba szállítottak. A villanyoszlop helyreállításáig mintegy száz lakásban áramszünet volt.

Sárba ragadt egy mentő Bárdudvarnok és Kopaszhegy között. A kadarkúti tűzoltók siettek a segítségükre, s őket helyi vállalkozók erőgépeinek közreműködésével tudtak kiszabadítani és a szilárd útra vontatni. Egy személyautó átszakította a szalagkorlátot és árokba hajtott az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Siófok közelében, a mentők a sofőrt kórházba szállították. A lerakódott korom gyulladt meg az egyik ádándi családi ház kéményében, a siófoki tűzoltók eltávolították a tüzelőanyagot fűtőberendezésből, és megszüntették a kéményben az izzást. A fűtést más módon megtudta oldani a család, így nem kellett elhagyniuk az otthonukat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában