Bevásárlás

2023.12.29. 10:13

Vadonatúj cipőre cserélte a használt papucsát egy férfi, csak elfelejtett érte fizetni

Szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a felpróbált cipő kifizetése nélkül sétált ki egy áruházból.

Sonline.hu

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2023 augusztusában egy időszakos munka elvégzése miatt érkezett Kaposvárra, az utolsó munkanapján megkapott fizetéséből pedig részben alkoholt vásárolt. A vádlott ezt követően ittas állapotban egy belvárosi cipőáruházba ment, ahol felpróbálta, mindeközben pedig az áruvédelmi eszköztől is megszabadította azt a cipőt, amit később ellopott. Bár a férfi egy másik lábbelit megvásárolt a pénztárnál, a felpróbált cipőt viszont fizetés nélkül vitte ki az áruházból. A bűncselekmény elkövetését rögzítő biztonsági kamerák felvételei alapján a kaposvári nyomozók azonosítani tudták a vádlottat, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a férfi próbára bocsátására tett indítványt azzal, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat az ellopott cipő értékének megtérítésére is. Az áruház biztonsági kamerái által rögzített felvételeken látható, hogy a vádlott egy fehér papucsban érkezett az áruházba, ahonnan később egy fekete sportcipőben távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában